Presentaties op De Breul

Op onze school hebben wij op dit moment twee type digiborden in de klaslokalen. Voordat je een presentatie gaat geven is het verstandig om te weten of je in een klaslokaal zit met een Clevertouch scherm zit of dat het klaslokaal nog een beamer heeft. Het verschil:

Beamer
Klaslokalen met een beamer hebben speciale software nodig om het beeld van je laptop te kunnen laten zien. Deze software kan je hier downloaden (Mac & Windows). Daarnaast is het belangrijk dat je een USB type A aansluiting hebt (rechthoek). Dit kan op je laptop zelf zijn of via een verloopkabel naar USB-C als je laptop geen USB-A aansluiting heeft.

Clevertouch
Klaslokalen met een Clevertouch scherm (dat zijn de meeste) hebben geen speciale software nodig. Er ligt een mini-displayportkabel die je kan aansluiten op je laptop (dit werkt ook op je Thunderbolt aansluiting als je een oudere type MacBook Air hebt), als je alleen een HDMI ingang hebt of een verloopkabel van USB-C naar HDMI, dan kan je ook de HDMI-kabel gebruiken die aangesloten zit aan de mini-displayport aansluiting. A.U.B. wel even netjes terug aansluiten aan de mini-displayport aansluiting als je klaar bent.

Indien je gebruik wilt maken van de aanrakingsmogelijkheid op het Clevertouch bord, kan je ook de extra USB kabel (type A) aansluiten. Hiermee kan je de laptop bedienen met het bord en bijvoorbeeld tikken op het bord om een slide verder te gaan in je presentatie.

In alle situaties is het verstandig om je laptop volledig opgeladen te hebben wanneer je wilt presenteren en dat je vooraf even controleert of alles goed werkt. Zo kan het soms voorkomen dat het ingangssignaal op het digibord niet goed staat waardoor je geen beeld hebt.

Indien je hulp nodig heeft staat de afdeling systeembeheer voor je klaar. Mocht je vooraf vragen hebben dan kan je altijd even mailen naar ict@de-breul.nl.