Meer…

Actieve leerlingen

De Breul kent een scala aan groepen leerlingen die activiteiten organiseren voor hun medeleerlingen. Deze groepen zijn verenigd in de VLA (Vergadering van Leerlingenactiviteiten).

Cultureel Avondprogramma (CAB)

Het CAB (Cultureel Avondprogramma De Breul) bestaat uit drie personeelsleden en een groep van ongeveer 15 leerlingen. Al meer dan 27 jaar organiseert het CAB culturele en vooral feestelijke avonden voor leerlingen op De Breul. Voorbeelden zijn het Halloween feest, brugklasgala, eindexamen gala, maar ook heeft het CAB een belangrijke rol bij de musicals en talentenjachten.

GSA

De Gender en Sexuality Alliance: een gezellige supportgroep met leerlingen en docenten die zich inzetten voor de LHBTI+ gemeenschap op onze school.

 

iStudents

De iStudents: Een leerlingengroep die medeleerlingen en docenten helpen met hun computerproblemen. Dus heb jij problemen met je MacBook? Snap je iets niet van Office 365? Kan je niet op het Wi-Fi? Kom dan in de grote pauze naar het computerlokaal 134! Dan kunnen wij jou verder helpen.

Leerlingenraad (LLR)

De Leerlingenraad komt op voor de belangen en rechten van leerlingen op De Breul. Van schone toiletten tot betere prijzen in de kantine, wij proberen ervoor te zorgen. We vergaderen één keer per week over onze plannen en acties. Deze vergadering vindt plaats tijdens de tweede pauze op dinsdag in het paviljoen. De laatste jaren hebben we o.a. het volgende bereikt: Wi-Fi op school, de bankjes en tafeltennistafels buiten, het asfalteren van het fietspad en meer. Daarnaast hebben we ons ook beziggehouden met de kwaliteit van de KWT’s, de periodisering, de onderwijstijd en veiligheid. Ook organiseert de leerlingenraad activiteiten zoals de actie “leraar van het jaar”.

Vertegenwoordiging van Leerlingen In Benoemingsprocedures (VLIB)

VLIB staat voor Vertegenwoordiging van de Leerlingen In de Benoemingsprocedure. De VLIB bestaat sinds 1977 en vertegenwoordigt de leerlingen van de school in de benoemingsprocedure van personeelsleden. De VLIB heeft inspraak bij sollicitatiegesprekken en de beoordeling van personeelsleden. Leerlingen hebben vaak een heldere kijk op hoe docenten en ander personeel in de school functioneren, waardoor een nieuw perspectief wordt gegeven aan de beoordeling.

De leden van de VLIB nemen deel aan de sollicitatiegesprekken van (nieuwe) personeelsleden. Voor de beoordeling van docenten verzamelen ze gegevens door enquêtes te houden in een aantal klassen. Op basis daarvan schrijven de leerlingen van de VLIB een advies over een benoeming van een docent voor de schoolleiding. Leerlingen krijgen eerst een degelijke scholing voordat zij hieraan mogen meedoen. De VLIB vergadert iedere week tijdens de tweede pauze op dinsdag in het paviljoen.