Samen leven
Samen leren
Samen doen

Laptops op school

Op onze school geven wij hybride onderwijs (digitaal en papier) en dat betekent dat uw zoon of dochter met een laptop gaat werken. Via deze pagina willen wij u hierover informeren. 

Wat voor laptop? (specificaties)

Op De Breul werken we met Apple en Windows laptops (een Chromebook is niet geschikt). U bent dus niet gebonden aan het aanschaffen van één type laptop. Als u een laptop aanschaft, houd dan rekening met de volgende minimale systeemeisen: MacOS of Windows besturingssysteem, Apple M1, Intel i5 of AMD Ryzen 5 processor, 8 GB werkgeheugen, 128 GB SSD opslag, 802.11ac draadloze netwerkkaart en een minimale accuduur van 10 uur bij normaal gebruik. 

Waar aanschaffen?

U kunt een laptop aanschaffen waar u wilt, maar hou rekening met de bovenstaande specificaties. We hebben met een paar bedrijven afspraken gemaakt die laptops met korting aan bieden:

Amac
Ook Amac geeft korting als je leerling van De Breul bent: 10% op een Apple MacBook. Je moet dan wel bestellen via de webshop en een account maken met je …@studenten.de-breul.nl adres. De korting wordt dan automatisch berekend. Voor vragen: bel Amac op 088 – 0271340. Als je nog geen e-mailadres van de school hebt, moet je even afwachten. Je krijgt hier automatisch een mailtje over op het mailadres van je ouders.

Dustin
Dit bedrijf heeft een webshop ingericht voor De Breul. Maar je moet hier eerst een account maken voordat je prijzen kunt zien. Hierom hebben we de prijzen hieronder alvast op een rij gezet (wijzigingen voorbehouden):

Apple MacBook Air MacBookAir M2 Notebook 34,5 cm (13.6″) Apple M 8 GB 256 GB SSD Wi-Fi 6 (802.11ax) macOS Monterey Blauw  € 1029 *
Apple MacBook Air MacBookAir M2 Notebook 34,5 cm (13.6″) Apple M 8 GB 256 GB SSD Wi-Fi 6 (802.11ax) macOS Monterey Zilver  € 1029 *
HP ProBook 440 14 G10 Laptop 35,6 cm (14″) Full HD Intel® Core™ i5 i5-1335U 8 GB DDR4-SDRAM 256 GB SSD Wi-Fi 6E (802.11ax) Windows 11 Pro Zilver  € 950 *
Microsoft Surface Laptop Go 3 31,5 cm (12.4″) Touchscreen Intel® Core™ i5 i5-1235U 8 GB LPDDR5-SDRAM 256 GB SSD Wi-Fi 6 (802.11ax) Windows 11 Pro Platina  € 970 *

*LET OP: dit zijn de prijzen per 15/7/2024. Deze kunnen veranderen. De prijzen in de webshop zijn de juiste!

Software?

Wij werken met Microsoft 365 en het is dus niet nodig om Office-software aan te schaffen voor de laptop. Met het schoolaccount kan uw kind deze straks gratis downloaden en installeren. Tegen het einde van de zomervakantie ontvangt u een e-mail met de inloggegevens voor uw kind en bijbehorende instructie voor Microsoft 365 en Magister. Daarnaast hebben wij een overeenkomst met www.slim.nl waar u tegen een gereduceerde prijs software kunt aanschaffen. 

Financiering?

De wet schrijft voor dat niemand goed onderwijs ontzegd mag worden omdat ouder(s) de ouderbijdrage in de schoolkosten niet kunnen betalen. De algemene ouderbijdrage, inclusief de aanschaf van een laptop, zijn daarom vrijwillig. Indien de aanschaf van een laptop voor u een probleem is kan de school hierin bemiddelen. Deze aanvraag tot bemiddeling kunt u sturen naar schoolloket@de-breul.nl. Woont u in de gemeente Zeist? Dan kunt u direct een aanvraag indienen bij Stichting Leerkansen Zeist via www.leerkansenzeist.nl. 

Vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u een mail sturen aan: ict@de-breul.nl

 

Laptop kapot?

Kom eerst even langs bij de ICT afdeling op school (lokaal 132). Vaak kunnen zij het probleem gratis voor je verhelpen. Als dat niet lukt zijn er veel bedrijven die laptops kunnen repareren. Wij raden je aan als je laptop kapot gegaan is eerst terug te gaan naar de winkel waar je je laptop gekocht hebt. Misschien valt het onder de garantie? Lukt dit niet, dan hebben wij afspraken gemaakt met 2 bedrijven:

QSX

Dit is het bedrijf dat samenwerkt met ChooseIT/Dustin. Hier meldt je je laptop aan op een website en verstuur je deze met de post. Je krijgt via e-mail een prijsopgave (als het niet onder de garantie valt). QSX werkt alleen met officiële onderdelen. Hierna repareren ze je laptop en sturen deze via de post naar de school. Bij de ICT-afdeling kun je de laptop weer ophalen.

Compusupply

Dit is een computerwinkel in Zeist (Weeshuislaan 199) die ook laptops repareert.

Leenlaptop

Alleen als je je laptop laat repareren bij QSX of Compusupply kunnen we je een leenlaptop geven. Want via deze bedrijven hebben we speciale afspraken dat wij op de hoogte gehouden worden van de reparatie en weten wanneer de laptop klaar is en wanneer wij de leenlaptop weer terug krijgen.

Stichting Leerkansen Zeist

Als je de laptop via Stichting Leerkansen Zeist hebt gekregen dan moet de schade eerst worden gemeld bij Stichting Leerkansen Zeist omdat zij een aparte procedure hebben voor de reparatie.